Ach ty vůně ... ach ty chutě

11. května 2017 v 20:32 | ;(((< buculinek >)));
V hlavě nosíte tu chuť řapíkatého celeru, rajčatového pyré doprovázenou utkvělou představou,

že s tím nakombinujete kuřecí prsa (ano z toho pečeného kuřete, které jste oprostili od kostního skeletu). Na omastku se slaninou orestujete celer, zalijete pyrém a... :-o
No jo, ale čím tu omáčku dosladím bez cukru. Bingo! Na droboučké kostičky nakrájíte dvě datle. A čím ji zahustím??? Prohnalo se mi hlavou. Cuketou. Nakrájela jsem ji na tenoučké plátky. Datle se rozvařily a jídlo bylo vynikající.

Řekla jsem si, že krapet zaexperimentuji s hovězím. K tomu účelu jsem zakoupila osso buco, plátky telecí kližky s kostí. Právě se dusí. Nastudovala jsem několik receptů a pustila se do vlastní tvorby.
Jak chutná ještě nevím, ale voní nádherně. Co určitě doporučuji dodržet opéct maso, ale ne úplně do tmavohněda.

Moje variace? Na sádle opravdu zlehka opečete osolené a opepřené maso. Vyndáte jej a do výpeku šoupnete cibuli, zbytek cukety, pár stroužků česneku, zbytek řapíkatého celeru. Podusíte, vrátíte maso a na závěr mě napdlo přidat hrst sušených hříbků s hráškem.

Prostě vaření miluji :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama