Kastrolková

9. února 2007 v 1:03 | ;)))< buculinek >(((; |  ---kuchtík---
Do kastrolku dáme oloupané, nakrájené šalotky, bobkový list, lžíci celého pepře a ocet. Necháme přikryté hodně vyvařit.
Do kotlíku vrazíme 13 žloutků, trošku cukru, šleháme v páře, osolíme až zhoustnou. Pak kapeme čerstvé přeceděné máslo, asi 1/2 kg i více můžeme zašlehat (asi by stačil jogurt, majolka nebo šlehačka. No jo, ale to byl ještě středověk - poznámka od Jirky) ihned hotovou na stůl předkládáme k rybě či stehýnkám.
Znamenitá.
Dle klášterní kuchařky zaznamenal Jirka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama